dimarts, 15 de novembre del 2011

Poemari presentat a Sants: Cloc!, d'August Bover

Encara que amb una mica de retard, aquí trobareu, lletraferits, la crònica de la presentació a Sants del poemari Cloc!, d'August Bover, amb il·lustracions de Pere Capellà. La nostra amiga Patrícia Acevedo, assistent a l'acte, ha estat tan amable de fer-nos arribar les seves impressions. Moltes gràcies, Patrícia.   


El passat divendres 04/11/11 es va celebrar al Casal independentista “Jaume Compte” de Sants, la presentació del llibre poemari d’August Bover Cloc!, amb la presència de l'autor i de l’il·lustrador del llibre Pere Capellà Simó.
La presentació va anar a càrrec de l’escriptora i professora de Filologia catalana de la UB, Anna Maria Villalonga.
Tot i que, a causa de la pluja, el públic assistent no va ser tan nombrós com podíem esperar, va ser molt entusiasta i vam poder gaudir d’una estona molt agradable en companyia de tots tres. 
La presentació va estar emmarcada en un ambient intimista i “familiar”. Tant  la introducció de la presentació de l’autor per part de l’Anna Mª, com d'en Pere Capellà, varen resultar  plenes d’anècdotes personals i familiars que feien referència a com havien conegut anys enrere l’autor i que justificaven la col·laboració mútua entre els uns i els altres, tant en la realització del llibre (August i Pere), com en la seva presentació.
Es varen llegir diversos poemes de Cloc! i  Pere Capellà va fer una breu explicació dels diferents personatges que apareixen en el llibre i que han servit per il·lustrar els poemes. Com va dir el jove pintor, el poeta es dedica a fer "malabarismes" amb les paraules .
El públic va poder-ne ser testimoni directe gràcies a les plaents lectures a les quals vam tenir el privilegi d'assistir.
Llibre molt aconsellable per aquells que volen gaudir amb la seva lectura com si fos un joc i veure totes les possibilitats que ens ofereix la llengua.


5 comentaris:

  1. Vaig tenir el plaer d'assistir a la presentació. Vaig gaudir d'una estona molt agradable amb els poemes i les il·lustracions. Felicitats a tots tres. I a tu també, Patrícia, és clar!

    ResponElimina
  2. Sembla clar que si no hagués plogut com plovia, hagués vingut més gent. Els que vam tenir la sort de poder-hi ser, però, vam gaudir d'allò més amb els comentaris i aportacions de tots tres. Moltes gràcies, de nou!

    ResponElimina
  3. Felicitats a al professor Bover. A jugar amb la llengua!

    ResponElimina
  4. Jo hi vaig ser! Molt interessant i engrescador. Felicitats a tots!

    ResponElimina