El fil d'Ariadna (II), un laberint de somnis per a lletraferits de tota mena

divendres, 22 d’abril del 2011

Toquen a vespres: demà, diada de Sant Jordi


Benvolguts lletraferits,
Demà és Sant Jordi, la diada més genuïna per als malalts de lletres. La festa de la literatura, que s'uneix amb la meravellosa plasticitat de la rosa i de la primavera per donar lloc a una celebració única. Enguany, tinc la sospita que farà un dia plujós. O, si més no, no gaire asolellat. Tant se val. La primavera ja ho té, això d'ésser inestable. I nosaltres no consentirem que la meteorologia ens espatlli la jornada. 
Per a mi, crec que serà un Sant Jordi una mica estrany. Ara mateix, per motius que no cal explicar, ignoro si  podré acostar-me a les Rambles o tan sols quedar-me a les paradetes i llibreries del meu barri. Però, en qualsevol cas, penso gaudir del dia.
Com a prèvia, us vull enllaçar el meu article al diari digital CatalunyaPress (ja sabeu que hi tinc una columna setmanal). Aquesta vegada, lògicament, hi parlo  de Sant Jordi. Evidentment, m'agradarà que el llegiu i, si podeu, que hi deixeu un comentari. 
També em fa il·lusió recordar-vos el llibre publicat recentment per l'Associació de Relataires en Català i l'editorial Meteora. Ja sabeu, em refereixo a Barcelona, t'estimo, on hi ha un relat meu, "El llaç vermell", que remembra precisament la festa de Sant Jordi. Us l'enllaço a la pàgina de "Relats en Català", on, si en teniu ganes, el podreu llegir.    
Però sobretot, el motiu d'aquest article és presentar-vos el meu abillament especial per a una diada tan important. M'havia de mudar. No em negareu que la figureta de l'Anna activista ben endiumenjada està guapíssima.
Com l'emblema d'activista literària que ja coneixeu, l'ha dibuixat el meu cosí Ramon Esterri. Gràcies, Ramon.
I a vosaltres, lletraferits, desitjar-vos un Sant Jordi molt feliç. A passejar, a remenar llibres i a comprar, curosament, aquells que us facin més patxoca.
Fins aviat.

                                                         Dibuix: Ramon Esterri
                                                         Lema: Jordi de Manuel

10 comentaris:

Gemma ha dit...

Com que ja he comentat l'article del diari, ara no em repetiré. El que sí començo a voler, és un dibuis com aquest, però emu esclar. Felicitats Ramon !!!

Jordi Canals ha dit...

Gràcies Anna Maria, espero que el temps ens permeti poder triar i remenar llibres amb tranquil•litat. Enhorabona a Ramon Esterri per l’abillament que t’ha fet de Sant Jordi.

La Meva Perdició ha dit...

La vestimenta t'escau com un guant. ^_^
Et desitjo un bon dia de Sant Jordi, i espero veure't per la parada si pots apropar-te.
Rius de tinta ens esperen demà.
Una abraçada companya relataire.

Anna Maria Villalonga ha dit...

No sé si podré, Sergi. Ja veurem, però m'agradaria molt. Si no hi vaig, serà perquè no puc. Pensava ser fora, però al final han sorgit coses. En fi.

PILAR ha dit...

Gràcies, Anna Ma! Un molt bon Sant Jordi per a tu iels teus. Nosaltres també pensem gaudir-ne. Molt divertit el dibuix de l´activista literària.

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

M’encaaaanta la imatge d’activista literaria per Sant Jordi. Penso el mateix que la Gemma: jo també en vull una! Hahaha! És que m’agrada moltíssim. I ja en van dos d’aquest dibuixos tan bons. Aviat passaràs a ser la nova Mafalda. No se sap mai.
I, per cert, la imatge de l’article també m’agrada molt. Sempre les encertes.
Una abraçada!

Anna Maria Villalonga ha dit...

Hola, Shaudin.
El meu cosí en sap molt i, com que em coneix a la perfecció, l'encerta perfectament.
I em sembla que la Gemma i tu no hi teniu res a fer... hahahaha, a menys que li pregeu molt... (és broma).
Pel que fa a la imatge del començament, volia una imatge ben nostrada però alhora ben allunyada de les típiques roses lluents i llibres refulgents. Volia quelcom més intimista i amb una pàtina més erudita. I crec que me n'he sortit.
Una abraçada i feliç Sant Jordi, malgrat la distància.

Anna Maria Villalonga ha dit...

Ai, Pilar, que no t'he dit res, reina. Moltes gràcies i feliç diada a tu també. I a tots vosaltres, lletraferits.

Unknown ha dit...

Feliç Sant Jordi!

Anna, espero que el que t'impedeixi anar al centre no sigui res greu! Jo en un principi també volia baixar a Barcelona; però al final em quedaré amb l'ambient literari de Sant Celoni que també és molt bonic. Sobretot hi ha una llibreria on m'hi perdo sovint que no s'estalviarà avui la meva visita.
No cal dir l'encertat del teu dibuix!! És sensacional!! Et desitjo un bon dia! Ja t'explicaré les meves compulsions...ja m'entens!!

Anna Maria Villalonga ha dit...

El Manel no està fi i no vull deixar-lo sol massa estona. O sigui que em conformaré amb el barri. Un altre any serà!
Pel que fa a les compulsions, hehehe, també sereu informats.