El fil d'Ariadna (II), un laberint de somnis per a lletraferits de tota mena

dimarts, 15 de novembre del 2011

Poemari presentat a Sants: Cloc!, d'August Bover

Encara que amb una mica de retard, aquí trobareu, lletraferits, la crònica de la presentació a Sants del poemari Cloc!, d'August Bover, amb il·lustracions de Pere Capellà. La nostra amiga Patrícia Acevedo, assistent a l'acte, ha estat tan amable de fer-nos arribar les seves impressions. Moltes gràcies, Patrícia.   


El passat divendres 04/11/11 es va celebrar al Casal independentista “Jaume Compte” de Sants, la presentació del llibre poemari d’August Bover Cloc!, amb la presència de l'autor i de l’il·lustrador del llibre Pere Capellà Simó.
La presentació va anar a càrrec de l’escriptora i professora de Filologia catalana de la UB, Anna Maria Villalonga.
Tot i que, a causa de la pluja, el públic assistent no va ser tan nombrós com podíem esperar, va ser molt entusiasta i vam poder gaudir d’una estona molt agradable en companyia de tots tres. 
La presentació va estar emmarcada en un ambient intimista i “familiar”. Tant  la introducció de la presentació de l’autor per part de l’Anna Mª, com d'en Pere Capellà, varen resultar  plenes d’anècdotes personals i familiars que feien referència a com havien conegut anys enrere l’autor i que justificaven la col·laboració mútua entre els uns i els altres, tant en la realització del llibre (August i Pere), com en la seva presentació.
Es varen llegir diversos poemes de Cloc! i  Pere Capellà va fer una breu explicació dels diferents personatges que apareixen en el llibre i que han servit per il·lustrar els poemes. Com va dir el jove pintor, el poeta es dedica a fer "malabarismes" amb les paraules .
El públic va poder-ne ser testimoni directe gràcies a les plaents lectures a les quals vam tenir el privilegi d'assistir.
Llibre molt aconsellable per aquells que volen gaudir amb la seva lectura com si fos un joc i veure totes les possibilitats que ens ofereix la llengua.


5 comentaris:

Elies ha dit...

Vaig tenir el plaer d'assistir a la presentació. Vaig gaudir d'una estona molt agradable amb els poemes i les il·lustracions. Felicitats a tots tres. I a tu també, Patrícia, és clar!

Judit Bergadà ha dit...

Molt bé, Patrícia!!

Duc Engrescador ha dit...

Sembla clar que si no hagués plogut com plovia, hagués vingut més gent. Els que vam tenir la sort de poder-hi ser, però, vam gaudir d'allò més amb els comentaris i aportacions de tots tres. Moltes gràcies, de nou!

Yves ha dit...

Felicitats a al professor Bover. A jugar amb la llengua!

Anònim ha dit...

Jo hi vaig ser! Molt interessant i engrescador. Felicitats a tots!