El fil d'Ariadna (II), un laberint de somnis per a lletraferits de tota mena

divendres, 8 de juny del 2012

Orsai, de Jordi de Manuel, una presentació amb caliu


Em vaig haver d'infiltrar (estil paparazzi de la pitjor espècie) per robar aquesta imatge. Els vaig interrompre sense gaire miraments. No ho faré més. No m'agrada trencar una conversa. De fet, després em vaig sentir fatal. Però és que tenir un bloc vol dir fer fotos.
Que dur és ser activista de vegades!
Sort que van tenir paciència. Perdoneu, Jordi i Matthew!


 Ahir a les 7 de la tarda va tenir lloc a la Llibreria/Cafè Laie de Barcelona la presentació del darrer llibre de Jordi de Manuel, el recull de relats Orsai, publicat per l'Editorial Meteora. En aquesta ocasió, Jordi de Manuel va poder comptar amb un presentador d'excepció, el bon amic Matthew Tree, sempre disposat a fer costat als companys de professió i a defensar la llengua catalana.
La llibreria era ben plena. Familiars, amics, companys. Tothom volia acompanyar De Manuel en una altra aventura literària. En aquest cas, un volum que, com ja vaig dir a la ressenya corresponent, es complau en col·locar sota el microscopi, amb mirada crítica, el món del futbol
(ai, no, del fumbol) professional. 
Aquestes trobades acostumen a ser boniques, però de vegades (no sempre) tenen un plus. Ahir, aquest plus va existir. Es va generar un corrent d'amable companyonia, de màgica complicitat,
que tots vam poder notar.
Jordi Fernando, l'editor de Meteora, va fer una introdució intel·ligent i lúcida. Res de les típiques quatre paraules malgirbades que deixen anar massa sovint alguns editors.



Tot seguit, va arribar la sempre àcida, irònica i alhora propera intervenció d'en Matthew Tree. Poques coses cal dir d'un home com ell, que lluita incansable pel nostre país i per la nostra llengua des d'una posició sens dubte diferent i privilegiada (la d'un anglès que s'ha instal·lat entre nosaltres). Personalment, vaig estar molt contenta de retrobar-lo, perque feia dies que no el veia. Va llegir alguns fragments dels contes d'Orsai i va arrencar les rialles de tots els presents.    



Com a colofó, Jordi de Manuel -amb el seu estil modest, prudent i suau- ens acabà de presentar la seva criatura. Pocs érem els qui l'havíem llegit ja i, per a mi, sentir-ne parlar de nou va ser
com tornar a les seves pàgines.
Evidentement, us recomano Orsai. Felicito en Jordi de Manuel i l'Editorial Meteora (l'edició és curosa i molt bonica, igual que la coberta) i també a en Matthew Tree per la seva bona disposició. Com tots els presents, puc afirmar que ahir a Laie vam viure una vetllada fumbolero-literària plena de llum.


9 comentaris:

Yves ha dit...

Té molt bona pinta!!!!

Gemma ha dit...

Sembla que si, per el que anat veient

Duc Engrescador ha dit...

M'alegro que tot anés tan bé, Anna Maria! Esclar que teníeu un molt bon equip i amb estrelles com en Jordi i en Matthew és molt més senzill de fer un partit magnífic i marcar un cabàs de gols.

JdM ha dit...

Aquest any, en els dos llibres que he publicat, he tingut grans presentadors: Anna M. Villalonga (La mort del corredor de fons) i Matthew Tree (Orsai). Em sento molt afortunat.
JdM

Anònim ha dit...

De categoría Anna, quin privilegi.
Ell llibre de relats, sembla molt engrescador, I les fotografíes molt bones.

Carme Luis

Jordi Canals ha dit...

Molt bé com sempre!

Anònim ha dit...

Una trobada amb molt de caliu i el llibre de relats, interessant!! a la llista !! La primera foto és espectacular amb en Jordi i en Matthew atrapats per tú !! gràcies Anna per compartir-ho, Tura.

Unknown ha dit...

Sóc testimoni del que diu l'Anna! Va ser una estona fantàstica!
Ja estic desitjant començar el llibre!
Gràcies per compartir aquests moments, Anna!
Una abraçada!

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

Quina iŀlusió tenir un llibre presentat per Matthew Tree! Bé, a mi me’n faria.
Ja es veu que l’ambient era molt bo, amb els amples somriures de les fotos. M’hauria agradat molt ser-hi, com ja et deus imaginar.