El fil d'Ariadna (II), un laberint de somnis per a lletraferits de tota mena

dimarts, 11 de setembre de 2012

Finalista als Premis Ictineu: gràcies, amics 
Avui és un dia especial. 11 de setembre de 2012. Una jornada històrica per a Catalunya. Una Diada  única que sempre recordarem haver viscut i compartit. No cal dir que em sento molt emocionada.

I, com si això fos poc, em llevo amb la notícia que els meus dos relats, Isabel i Excés de feina, han quedat finalistes per als Premis Ictineu 2012 al millor relat fantàstic escrit en català. N'hi ha 5 de nominats, entre els quals també Els Tumbarú, de la meva estimada amiga Shaudin Melgar-Foraster.
 
Estic molt contenta. No per qüestions d'ego, o no del tot (hehehe). Per a mi escriure és com respirar i, per tant, ja comporta directament tota la satisfacció del món. Però sí que estic contenta perquè treballo moltes hores en solitud. La feina d'investigar, de crear i de fer activisme literari és, per definició, una feina callada i ingent. Hores i hores davant de l'ordinador sense parlar amb ningú. Només amb la meva gata Colette, companya indestructible. 
 
No és que em queixi. Sóc una privilegiada. Em sento immensament afortunada de poder fer allò que m'agrada. Però a voltes són massa estones de silenci (mode scriptorium medieval) per a algú tan xerraire i expansiu com jo. Internet, des d'aquest punt de vista, ha estat la meva salvació. Una finestra oberta a l'exterior.
 
Això del premi representa com una altra finestra, com una retroalimentació amb l'univers que hi ha més enllà de la pantalla. Tampoc no us vull enganyar. Com que em passo la vida promovent les obres d'altri, de tant en tant també em fa molta il·lusió poder parlar de les meves.
 
Tota aquesta retòrica bàsicament per dir-vos gràcies. GRÀCIES per la vostra fidelitat, per la vostra confiança i per ser-hi sempre. Amb amics així, no fa falta res més.
 
Feliç diada, lletraferits. I visca la nostra llengua i la nostra literatura!
 
 
 

13 comentaris:

Victoria Cardona ha dit...

Felicitats, maca! Bona Diada.
Victòria

Edicions Secc ha dit...

Felicitats noia, i a veure si algun cop participes en el premi arc-catarsi, que ens tens totalment abandonats...

mercè trias ha dit...

Si es que habia de ser aixì, us merexeu tantìssim aquesta nominaciò.
Tant sols no mès que fós per gaudir del que escribiu i després ens deixeu llegir el premi per mi ja el teniu.
BONA DIADA DESE BARNA A TORONTO.
Mercè

Anna Maria Villalonga ha dit...

El problema de l'ARC-Catarsi és de temps. Aquest Ictineu perquè és premi a relats publicats, però haver d'escriure concretament per presentar, és un problema de trobar el moment prou tranquil per fer-ho.
Gràcies a tothom.

Jordi Canals ha dit...

Felicitats! T'ho mereixes.

Elies ha dit...

Molt bé! Que tinguis molta sort! Gaudeix-ne tot el que puguis. Visca el fantàstic català i la fantàstica de ma germana!

Anònim ha dit...

Enhorabona Anna, t'ho mereixes; a més, els dos relats són fantàstics !! Bona Diada !! Tura.

ALÍCIA MARSILLACH ha dit...

Felicitats, Anna i Shaudin! I bona Diada a tothom!

Anònim ha dit...

Moltes Felicitats Anna, me'n alegro moltíssim.
Visca la nostre llengua i literatura catalanes
Molt Bona Diada

Carme Luis

Anònim ha dit...

Moltes felicitats a tu i la Shaudin!!! Molta sort, molta salut i seeempreee avaaaant!

Emili Gil

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

Bufff, no he pogut entrar fins ara. Massa coses de cop: la Diada, les classes, l’ordinador que se’n va anar en orris. Ja et vaig dir, però, que va ser una notícia magnífica i inesperada, i justament l’11 de setembre! Estic molt contenta que totes dues siguem finalistes, Potatito! Enhorabona!!!

Dora ha dit...

MOLTES FELICITATS.

Anònim ha dit...

Com que jo n o hi era, ho acabo de veure ara... Moltes felicitats Anna Maria.. Me n'he alegrat moltísim... Que tinguis moltíssima sort.. Un petó.


MARTA VALLS


I també me n'alegro per la Shaudin...