El fil d'Ariadna (II), un laberint de somnis per a lletraferits de tota mena

dijous, 7 de març de 2013

Nominada pels Premis Ictineu 2013: Primera fase de votació


 Estimats lletraferits, fidels amics de tota mena (negrots inclosos):
 
Ja hi tornem a ser.   
 
Tal com va passar en les dues edicions anteriors, enguany també tinc un relat nominat als Premis Ictineu 2013 al millor conte fantàstic escrit i publicat en català. Es tracta de Res no és etern, el primer capítol de les aventures de les meves estimades amigues, ja conegudes per molts de vosaltres: la Bruixa sense nom, l’òliba Bòrnia i les gates Obscura i Tèrbola.
 
El relat està inclòs dins del recull d’ARC-Meteora intitulat Temps era temps  
Prement damunt del títol, podreu llegir (o rellegir) el relat.
La competència d'aquesta V edició dels Premis Ictineu és molt forta i no tinc esperances de guanyar.
De fet, en les dues anteriors vaig quedar tercera, els dos cops.  
Tinc el convenciment que els meus relats no s’acaben d’ajustar als estàndards del fantàstic i, encara menys, de la ciència-ficció. Reconec obertament que l’ambientació fantàstica no m’interessa com un fi en ella mateixa, sinó com un mitjà per dir coses més importants, encara que sigui a partir de la ironia i de l’humor.

 

 


En qualsevol cas, si us agrada el relat i el voteu, tal vegada superaré la primera fase i tornaré a arribar a la final. Aquí us deixo l’enllaç del premi per tal que pugueu indagar millor en les seves bases, participants i característiques. Si us decidiu a votar, és molt fàcil. A l'enllaç hi ha un formulari de vot. Veureu que cada votant pot triar fins a cinc obres de cada categoria. Si em voteu a mi, heu d’anar a la categoria “Conte fantàstic escrit en català”, escriure el títol, el meu nom i l’editorial (en el meu cas, ARC-Meteora). Heu de fer el mateix, amb el mateix ordre, si voteu altres obres. Per acabar, heu d'emplenar les dades que us demanen sobre vosaltres i enviar-les per correu electrònic a l'adreça que hi consta. Tot plegat sembla complicat, però no us ocuparà més de cinc minuts.

Però ep! S'ha de fer un sol cop! Que quedi clar. El Premi Ictineu és un concurs net i seriós, no una d'aquelles pantomimes en què la gent pot anar votant i votant incontroladament.
També volia insistir en una qüestió. No m'agradaria que ningú votés sense haver llegit el relat i sense estar segur que li agrada. Us demano absoluta honestedat, franquesa i transparència.

De corrupció ja en tenim prou a tot arreu. Una forta abraçada, estimats amics, i moltes gràcies.  

 

6 comentaris:

Elies ha dit...

Molta sort i felicitats!

Marta Banús ha dit...

Dona, ciència-ficció ben bé, no, però fantàstic tant com vulguiin

Anònim ha dit...

Amb tota la meva sinceritat, m'agrada moltíssim. Me'l torno ha regellir, i ja m'hi trobo, amb la Bòrnia, Tèrbola i la Obscura, quines grans amigues de les bruixes. i de les seves aventures, fins i tot penso que es podria fer un conte il.lustrat !

Carme Luis

Unknown ha dit...

Ho faré!!
Molta sort!!

Anna Maria Villalonga ha dit...

Gràcies a tots. Una abraçada de part meva, de dues gates negres, una bruixa sense nom i una òliba bòrnia.

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

Hola guapa, ja saps que pots comptar amb el meu vot. Conec bé el relat (i un altre amb els mateixos personatges també) i es mereix el vot.
Aquesta impressió que tens, que els teus relats no s’acaben d’ajustar als estàndars del fantàstic (menys de la ciència-ficció), també la tinc jo amb els meus relats. Ja saps que l’any passat vaig ser nominada, però tot i acabar finalista al quart lloc, sempre pensava que el meu relat no acabava d’encaixar encara que entrés dins de la fantasia. Com a tu, a mi la fantasia no m’interessa en ella mateixa, sinó com a recurs per a altres coses.
Sigui com sigui, espero que enguany t’enduguis el premi, que ja està bé sempre acabar al tercer lloc. Em recordes la Meryl Streep que es va passar anys i panys nominada cada any pels Oscars. Pero a la fi va començar a guanyar-los. Ara et toca a tu.