El fil d'Ariadna (II), un laberint de somnis per a lletraferits de tota mena

dimecres, 27 de desembre del 2017

Un projecte preciós. Quatre relats, una nova editorial, un enregistrament EnVeuAlta: Històries d'hivern, de Shaudin Melgar-Foraster

Avui us vull explicar un projecte magnífic en el qual ja portem força temps treballant en secret. Es tracta d'un llibre de contes escrits per Shaudin Melgar-Foraster i titulat Històries d'hivern. Són contes per llegir (i escoltar) tot l'any, encara que es desenvolupin en època de fred. En realitat, el volum pretén ser el primer d'una col·lecció que ens porti també a
relats d'estiu,
de primavera i de tardor.  

La història del volum és bonica i intensa. Va començar simplement amb un encàrrec que l'autora va fer a EnVeuAlta per tal que enregistréssim uns CD amb els seus textos. Ens va semblar fantàstic i ens hi vam posar de seguida, amb tot el fervor, les ganes i la il·lusió que ens caracteritzen
(i que us asseguro que són enormes).
Però tot plegat va resultar tan enormement engrescador i els relats són tan bonics, que al final la troca es va embolicar de tal manera que mireu com hem acabat. 

Hem acabat iniciant unes relacions precioses amb la Sílvia Prades i la seva editorial recent nascuda, Brins Edicions, que esperem que siguin per molt molt de temps. Brins Edicions s'està introduint amb molta empenta en el mercat dels llibres infantils i juvenils en català. Aquí us deixo l'enllaç amb la seva pàgina web, que encara és molt nova i està en construcció, però on ja hi podreu trobar els booktràilers d'Històries d'hivern. 

El llibre consta de quatre contes que han estat il·lustrats per dos artistes diferents: Kaffa i Pep Rius. Són uns professionals increïbles, amb estils molt personals i diversos, la qual cosa atorga al volum un valor afegit. El llibre es pot llegir, es pot contemplar i, evidentment, es pot escoltar (hi porta el CD enregistrat i també un codi QR). Tots els relats han estat enregistrats en àudio amb molta cura i poden fer les delícies de petits i grans. Perquè cal dir que les històries de la Shaudin són per a tots els públics. Jo les trobo absolutament precioses.

A la pàgina web de Brins hi trobareu les llibreries on es pot adquirir el volum de moment, i també podeu contactar directament amb la mateixa editorial.
Com us podeu imaginar, projectes com aquest fan que la vida valgui la pena. Conviure amb la gent que s'estima la literatura, les paraules, la cultura i l'art és un luxe que no té preu.

Des d'EnVeuAlta estem molt orgullosos d'Històries d'hivern. Les hem treballat a consciència, ens les sabem de memòria. Només desitgem que us agradin tant com a nosaltres. De passada, volem animar a escriptors, creadors i editors a confiar-nos els seus textos. Llegir per l'oïda pot esdevenir un enorme plaer.

I res més per avui, lletraferits.
Au, correu a buscar Històries d'hivern. Per a totes les edats. Us encantarà.   


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Que bé! Projectes com aquest són un tresor! Enhorabona
Marta

Una recent seguidora de EnVeuAlta

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

Moltes gràcies! Res podria afegir perquè has dit tot allò que cal saber. Ja saps que jo també estic molt iŀlusionada, n’he estat des del principi d’aquest projecte, sobretot quan la Sílvia s’hi va afegir amb la nova editorial Brins. Tot ha sortit com volíem: precioses iŀlustracions i uns enregistraments meravellosos dels contes. La meva feina ha estat poca, atès que els contes ja els tenia escrits, però la part de EnVeuAlta... La feinada que us he donat! Hahaha! Sé, tanmateix, que l’heu feta amb molta dedicació i molt d’amor. Mai no us agrairé prou. I molt contenta amb Brins Edicions que també s’ha guanyat el meu “chapeau!”. Ara només cal una bona visibilitat de cara als lectors.

María Sánchez ha dit...

Felicidades por este precioso audio-libro. Ya lo he leído y escuchado. Texto, audio y dibujos son excelentes.
Buena suerte para esta nueva editorial.