El fil d'Ariadna (II), un laberint de somnis per a lletraferits de tota mena

dissabte, 8 de desembre del 2018

Tot escoltant Manuel de Pedrolo. Avui, un relat en àudio: "La pipa"





Amb motiu d'aquest fascinant Any Pedrolo que oficialment (només oficialment, perquè hi ha molts projectes en marxa) s'acaba a finals d'aquest mes, EnVeuAlta també ha volgut col·laborar amb una contribució. 

Ens ha semblat un bonic colofó. Així que hem enregistrat un text de l'autor, que volem regalar amb molt d'afecte a la seva filla Adelais. 

Es tracta de "La pipa", el primer relat conservat de Manuel de Pedrolo. És una història amb base real, tal com expliquem breument al final de la gravació. 

Esperem que us agradi. Nosaltres hem gaudit molt fent-la i ens hem sentit inmersos sense remei en l'univers pedrolià, tan ric i divers. 

Pitgeu sobre el títol i el podreu escoltar. 





2 comentaris:

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

Emocionada de saber que és el primer relat de Pedrolo que es conseva i que l’ha enregistrat EnVeuAlta (sempre magnífics), l’he escoltat de seguida que l’he vist aquí.
M’ha agradat i m’ha mantingut atenta —no sé on deies que encara que un text de Pedrolo no fos del gènere negre en tenia el suspens (no recordo bé les teves paraules)—. He de dir que m’esperava on trobaria la pipa (hahaha), però és el desenvolupament del relat que el fa interessant. Gràcies!

Anna Maria Villalonga ha dit...

Sí, era d’imaginar. Pensa que Pedrolo el va escriure amb 20 anys. I basat en un cas real. Celebro que t’hagi agradat!