El fil d'Ariadna (II), un laberint de somnis per a lletraferits de tota mena

dimecres, 3 de setembre del 2014

Microrelats del Setge de Barcelona (1714-2014)




 
Benvolguts lletraferits,
 
Aquest estiu, com que tenim poques coses a fer, en Jordi de Manuel, en Jordi Masó Rahola i jo mateixa, ens n'hem buscat més. De manera que ens hem passat l'agost coordinant la iniciativa que us detallo tot seguit. No us enganyaré, ens ha donat feina. Feina de buscar i contactar amb els autors, d'intercanviar consultes, de decidir coses. Feina de rebre els relats, d'ordenar-los, de fer-ne l'edició, etc. etc. Tanmateix, el resultat ha acabat essent esplèndid. N'estem molt contents i ha pagat molt la pena.
 
Podria explicar moltes coses d'aquesta enriquidora experiència, making of inclòs, però no acabaria mai. Per tant, només us deixo quatre apunts, que em semblen els principals: 

1. Que tenim uns escriptors de primer nivell, capaços d'escriure unes històries breus (en pocs dies i de vacances) absolutament extraordinàries.
2. Que els nostres autors s'apunten a tot amb desinterès, entusiasme, alegria i esperit de companyonia.
3. Que la nostra llengua i la nostra literatura sempre tindran futur si continuem així.  
2. Que la lletraferidura és una malaltia incurable.
 
Per tal de mantenir la intriga, no volem revelar per avançat la llista dels autors. El suspens sempre és interessant...
 
Us demano sinceres disculpes per la meva demora a fer aquest post, que hauria d'haver sortit abans del dia 1, però estic amb tantes coses alhora que no he donat l'abast amb tot.
 
En qualsevol cas, més val tard que mai. Així que aquí us deixo la descripció del projecte i l'enllaç dels relats. Espero que en gaudiu tant com jo. 
  
 
Microrelats del setge (1714-2014) és una iniciativa coordinada per l'Anna Maria Villalonga, en Jordi de Manuel i en Jordi Masó Rahola. Vol ser un modest homenatge literari al poble que va resistir i lluitar durant el setge de Barcelona, l'estiu de 1714. Tres-cents anys després, 31 escriptors (17 dones i 14 homes; 17/14) han escrit un microrelat –de no més de 171 paraules i no més de 4 paraules de títol (171/4)– inspirat en el setge que va patir la ciutat. A partir del dia 1 i fins el dia 11 de setembre anirem publicant-los a "La bona confitura". 
 
 
 
 
 
 
 

9 comentaris:

Unknown ha dit...

Enllestir aquesta iniciativa el mes d'agost, en plenes vacances, té molt mèrit; la idea s'ho val, és curiosa i els relats que he llegit, tots diferents, m'han fet passar una bona estona.
Gràcies als autors pel seu temps i les seves històries.

Jordi Canals ha dit...

És digne d’admiració i molt d’agrair tota la feina que us heu imposat i en vacances, doncs portar llum a una qüestió com la que ens expliques farà que moltes persones en gaudim. Gràcies !!!!

Jofre Pervez ha dit...

Una iniciativa molt valuosa tant per els moments que vivim com per l'època en què ho heu preparat. Un goig,uns tastets exquisits per gaudir-ne. Gràcies.

Montse ha dit...

Una lliçò dels grans que no penso desaprofitar. Gràcies.

Unknown ha dit...

Molt bona idea que demostra compromís amb el pais, inquietud i ganes de fer coses.
Anirem gaudint-los!.
Felicitats per la iniciativa.

Unknown ha dit...

Admiro tot això que esteu fent i vull donar-vos les gràcies, també als autors, per tots aquests bons moments que ens proporcioneu, de manera tan desinteressada.
Ja estic fent col-lecció dels relats. Serà un bon record.

Anònim ha dit...

Un molt valuos treball, us admiro moltissim. Parlar de la nostra historia no te preu.
Gràcies a tots
Una abraçada Anna

Carme Luis

Anna Maria Villalonga ha dit...

Moltes gràcies a tots! Espero que us ho passeu molt bé amb els relats!

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

I algun ni en tenia de vacances.
Va ser una idea magnífica que vàreu tenir. I pels relats que he llegit fins ara, ha pagat la pena. Quant de talent! Moltíssimes gràcies a la Potato i als dos Jordis!