El fil d'Ariadna (II), un laberint de somnis per a lletraferits de tota mena

diumenge, 4 de novembre del 2018

Col·lecció particular, d'Esperança Camps




Avui us porto una novel·la breu d'Esperança Camps que he llegit fa uns dies. És breu, realment, perquè són 137 pàgines en un format petit de la desapareguda Editorial Moll. Un format minúscul, de joia veritable, en una col·lecció que es titula, precisament, Biblioteca de Les Illes d'Or. 

La novel·leta, tristament, no es deu poder trobar si no és per casualitat o per Internet. Tanmateix, data tan sols de l'any 2012 i constitueix una mostra més de l'escriptura de Camps en estat pur. 

Un sol paràgraf, és la novel·la. Un sol paràgraf de 137 pàgines sense cap punt i a part. Tanmateix, es llegeix d'una urpada, voraçment. I no resulta en cap moment ni feixuga, ni complexa, ni críptica. És aquesta facilitat de Camps per explicar fluidament tot allò que veu i sent, la descripció d'una societat malalta i materialista on, com ella va dir en una entrevista: "Qui doblers toca, ses mans se n'unta".

Us deixo aquí l'enllaç d'aquesta entrevista, al Digital Núvol, perquè ningú millor que l'autora us en farà cinc cèntims. 

Tot i que sigui difícil, mireu de trobar el volumet. Jo l'he gaudit a fons. Estic segura que vosaltres també. 

Feliç diumenge, lletraferits. 





2 comentaris:

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

Doncs, mira, jo sé on es troba de segur, aquesta noveŀla. La tenim a la biblioteca Robarts. Dic “tenim” per la meva feina aconseguint llibres en català (malgrat no poder-m’hi dedicar més). Aquí tens l’enllaç (no recordo si vaig avisar l’Esperança en aquell moment): https://search.library.utoronto.ca/details?8895180&uuid=ee9f984a-bf08-491c-8869-847cefbcaab9
A Robarts espero que sempre es podrà trobar Coŀlecció particular.

Anna Maria Villalonga ha dit...

Ostres, a Robarts ho teniu tot! Que bo! Gràcies per dir-ho, Shaudin! Muà