El fil d'Ariadna (II), un laberint de somnis per a lletraferits de tota mena

diumenge, 15 de desembre del 2013

Presentació de "La decisió de Manperel" de Jordi de Manuel a Sarrià





El passat dijous dia 12 va tenir lloc la presentació del darrer llibre de Jordi de Manuel, La decisió de Manperel, a la Llibreria Odessa de Barcelona, un espai confortable i càlid on ens van rebre molt bé. L’esdeveniment anava a càrrec de l’amiga Victòria Cardona, professora i escriptora especialitzada en temes d’orientació familiar.
Sense que l’assistència fos desmesurada (a Barcelona hi coincidien tres presentacions a aquella mateixa hora), un bon nombre de persones ens vam reunir per veure què ens havien d’explicar la Victòria i en Jordi de la novel·la guanyadora del Premi Ciutat de Tarragona Pin i Soler 2013 de narrativa. Personalment, m’havia de treure l’espineta de no haver pogut assistir a la primera presentació per motius de feina acadèmica.
L’acte va ser entranyable, original, divertit i alegre. Fins i tot diria que va estar carregat de tendresa, perquè aquesta és una de les qualitats de l’estimada presentadora. La Victòria ens va acostar al contingut de La decisió de Manperel tot fent-nos cinc cèntims de les sensacions que li havia generat. Va parlar dels personatges, del paisatge, de la descripció de la natura, del clima tan fred en què el llibre es desenvolupa. En un moment concret no hi va mancar, tampoc, la necessària reivindicació a favor de la literatura de ciencia-ficció.
Quina no va ser la meva sorpresa quan va començar a escampar damunt la taula tot un seguit de ninots i ninotets per il·lustrar tot allò que anava explicant. Em va semblar deliciós. M’ho vaig passar la mar de bé i tinc claríssim que la resta d’assistents també. La tarda va resultar extremadament íntima, plena de màgia.   
No cal dir que Jordi de Manuel, amb la seva suavitat, intel·ligència i sensibilitat habituals, ens va explicar moltes coses de la gènesi del llibre, del procés de documentació, de la seva intenció en escriure’l, d’allò que volia transmetre. Una lliçó de paciència en la confecció d’una obra, que ens aboca a la tasca ben feta d'un autor convençut d’allò que vol escriure.
En resum: una vetllada per a no oblidar. Us deixo amb algunes fotos que ho demostren. Si les observeu, veureu com n’estàvem de contents.   
Feliç diumenge, lletraferits.     
 
 
 

7 comentaris:

Jordi Canals ha dit...

Les presentacions de Jordi de Manuel son per gaudir-ne força i aprendre’n. Gràcies Anna per la ressenya.
Enhorabona Jordi!

Victòria Cardona ha dit...

És que realment ho vam passar rebé i amb en Jordi de Manuel vaig establir una bon complicitat i, amb l'Anna Maria Villalonga - tota ella entusiasme i alegria - vem passar-ho molt i molt bé. Gràcies pel post!

Anònim ha dit...

M'encantaria assistir a una presentació de'n Jordi de Manuel i sentir com parla del seu llibre.
Unes fotos que demostren el bon ambient de l'acte.

Àngels Freixa

Anònim ha dit...

Ai si visqués a Barcelona!, no me'n perderia cap d'aquestes trobades entranyables al voltant dels llibres!
En Jordi de Manuel el vaig veure a la presentació del teu llibre Anna...allà ja em va encandilar amb les seves paraules i ara ho ha fet amb el llibre! La Victoria Cardona es veu una persona encantadora...
Gràcies Anna, per tot!

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

Ai, una altra presentació que no m'hauria vogut perdre. El que expliques dels ninotets em sembla encisador; ara tinc més curiositat per saber de què anava tot plegat. A les fotografies, tothom ben content. I, per cert, em moro de ganes de llegir "La decisió de Manperel"!!!!!

Anònim ha dit...

M'encanta com ho expliques, quasi m'hi trobo amb vosaltres. Les fotos fantastiques, els ninots una delicia.Felicitats al Jordi de Manuel, i a tu per tot. Tinc ganes de llegfir aquest llibre intueixo que m'agradara molt !!

Una abraçade

Carme Luis

Unknown ha dit...

Segur que us ho vàreu passar molt bé! Jo vaig anar a la primera presentació i vaig gaudir-ne molt
Una abraçada!