El fil d'Ariadna (II), un laberint de somnis per a lletraferits de tota mena

dijous, 23 de febrer del 2012

Ja tornen a ser aquí: Premis Ictineu 2012



Lletraferits, ja hi tornem a ser. El temps passa volant i ja ha sortit la llista dels aspirants als Premis Ictineu de l'any 2012.
No sé si recordareu que l'any passat hi vaig tenir dos relats nominats, un dels quals (Qüestió d'olors) va arribar a finalista (de fet va quedar tercer). El cas és que enguany en torno a tenir dos, Excés de feinaIsabel, ambdós publicats a "La lluna en un cove".     

Però no és d'això que us vull parlar ara, sinó de l'existència d'aquests premis tan interessants, sobretot perquè són absolutament transparents i perquè hi participen totes les publicacions de gènere fantàstic, terror i ciència-ficció en llengua catalana de l'any corresponent (novel·les originals, relats originals, novel·les traduïdes i relats traduïts). 
Com us podeu imaginar, es tracta d'una manera més de potenciar tots els gèneres en la nostra llengua i de posar-los en valor. De cercar la normalitat literària a tots els nivells.


Aquí us enllaço la pàgina oficial dels Premis Ictineu per tal que pogueu consultar les bases, les llistes de participants, el funcionament de les votacions, etc. Però us recordo que en la primera fase, en la qual ens trobem ara mateix, hi podeu votar tots. 
Au, animeu-vos. Cada any està més difícil. Novament competiré amb el meu germà Elies (lluita fratricida), però també amb escriptors de la importància de Jordi de Manuel, Shaudin Melgar-Foraster i Salvador Macip. Nivelazo. Només per aparèixer amb ells, ja paga la pena.
Més endavant us penjaré un enllaç on podreu llegir els contes per si els voleu votar.

Fins aviat, lletraferits. I visca la literatura catalana fantàstica, de terror i de ciència-ficció!    


6 comentaris:

Anònim ha dit...

M'encanten els lampadagats! Són bèsties nocturnes, oi?
Ictineic

Hele la Sabatera ha dit...

Moltes gràcies per l'informació i el link als premis Ictineu

Anònim ha dit...

Felicitats per la participació i les nominacions, a l'Elies també.

Votarem, votarem.

Que tingueu sort,

IO

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

Així que “amb escriptors de la importància de...”, hahaha! Bé, estava pensant en u/una d’aquests.
Segons entenc la gent pot votar fins el 31 d’agost, oi? Però i si no han llegit els textos? Els relats de La Lluna en un Cove no es poden llegir si no es té la revista. Suposo que molta gent deu votar pel que ja coneix de l’escriptor. Hauré de dir alguna cosa al meu bloc.
Gràcies! Espero que arribem a finalistes!

Unknown ha dit...

Com passa el temps!

Llegiré els textos!!
Molta sort per a tothom!

Petons!

Elies ha dit...

Bona sort a tots els nominats. Visca el genere fantàstic i de ciència-ficció. I en català!