El fil d'Ariadna (II), un laberint de somnis per a lletraferits de tota mena

dijous, 29 de desembre del 2011

Recompte de lectures: un balanç de final d'any



Vaig prometre a alguns lletraferits que a final d’any faria un recompte del total de les meves lectures del 2011. Aquesta promesa té a veure amb la quantitat de vegades que la gent se sorprèn dels llibres que van passant per les meves mans. I jo responc: no debades em diuen activista literària! I afegeixo: i no debades parlo sempre de la meva compulsió!
El resum ha estat extremadament fàcil de fer. Només m’ha calgut resseguir aquest bloc i A l’ombra del crim, atès que de cada lectura, sense faltar-ne ni una de sola, també n’he confegit una ressenya. El total és... (imagineu-vos ara un repic de timbals...!)...
de... (segon repic)...  49 llibres!



A aquest nombre hem d’afegir-hi el número 50, que el tinc a mitges ara mateix i que pot caure fàcilment abans no arribem a demà passat, darrer dia de l’any. També hi hem d’afegir un munt de contes solts que he picotejat d’aquí i d’allà (Blocs d’amics, Relats en català, Catarsi, La Lluna en un cove, etc.) i una novel·la inèdita que he corregit per a un amic molt estimat (YG).     

Jo no sé si és molt o poc. A mi no em sembla suficient, us ho asseguro. Però faig tantes coses que no disposo de més temps. Ah, i tampoc no podem oblidar tot allò que he llegit en relació amb la meva activitat docent. Evidentment, m’he empassat articles, rellegit textos i tot el que vulgueu i més.



En fi, el balanç és aquest. He tingut la temptació de transcriure la llista, però resulta una feinada i vosaltres també podeu, tot ficant-vos en els blocs i tirant enrere, consultar cada un dels títols. Feu alguna cosa, sisplau!

A veure qui em guanya de tots vosaltres, lletraferits. És el repte que us proposo per al 2012.

Apa, comenceu ja!
Una abraçada ben forta. Feliç any i feliç lectura!  

15 comentaris:

Judit Bergadà ha dit...

Molt bona feina, Anna! Seguirem esperant més títols.

Anònim ha dit...

Crec que ets la lectora nº1, t'admir-ho, intantaré imitar-te, peró mai superar-te.

Felicitats, i Gràcies pels consèlls literaris,i que l'any que bé siguin molts més.

Molt Bon Any 2012.

Carme Luis.

ALÍCIA MARSILLACH ha dit...

Jo he trobat la sol-lució en EL QUADERN DELS LLIBRES,editat perL'ESPIRAL DEL PAPER.
Hi ha un apartat per les dades de l'obra i els altres:ALTRES LLIBRES DE L'AUTOR, ARGUMENT, PERSONATGES, FRASES PER RECORDAR, OPINIÓ i VALORACIÓ. Feia anys que volia tenir una llista i he trobat la so-lució a Internet.
Bon Any a tothom!!!

Patri Cia ha dit...

Faig meu el teu prop´´osit pel 2012:

"Feu alguna cosa"!!!

Gemma ha dit...

Ja dic ara que superar que superar aquest rècor no és gire fàcil, almenys jo no ho aconseguiré pas.Sort i salut per continuar amb aquest bon ritme.

Maria Teresa Galan ha dit...

Et felicito, Anna Maria , Crec que és tot un rècord que poques persones poden igualar tenint en compte les circumstàncies de la feina, segurament una família i casa, i moltes altres activitats que t'obliguen a fer-ne ús del temps: presentació de llibres, amistats, opinions, facebook...

Davant del teu repte, penso llegir més, però només això. Quan se'm curi la gripota que porto a sobre d'abans de Nadal, i que em fa passar més hores al llit que activa, aniré a una barreteria a comprar-me molts barrets i així retre't culte.

Una abraçada i molt bon any 2012!

Hele la Sabatera ha dit...

Anna, !! és un record fantàstic !!.

Unknown ha dit...

Ets una crack, Anna!! No podria mai superar aquesta xifra...ni tan sols acostar-m'hi!

Sóc optimista, però; ahir vaig passar per la llibreria, vaig adquirir alguns llibres ressenyats per tu i en vaig encaregar algun que no tenien...

Ets tot un exemple!!

Petonets!!

Anònim ha dit...

Felicitats Anna !!! Això no ho aconsegueix tothom...ets una lectora infatigable, però a mi m'encanta com escrius...segueix així Anna...jo he aprés molt de tú..i estic molt contenta per els teus enllaços !!! Moltes gràcies i que el Any Nou sigui millor per tú i els teus !!! Tura.

Anònim ha dit...

Arrivar als 49...50 ha sigut mès fàcil amb els anys.. (jjj).. però fins els 29 si que ho he fet..lletra lletra; tinc la meva amiga Marta, (que tambè la tens) que ès com tù.. una "devora llibres" potser amb ella si arrivarieun fer una "maratò"...
E. Marsillach, jo he demanat als Reis EL QUADERN DELS LLIBRES... segur que ens ajuda.
I a la T. Galan li demano que el dia que es vagi a comprar els barrets m'avisi.. a lo millor conseguim un bon preu si som 2 a demanar barrets per retre't admiraciò i carinyo.
Bon any 2012.. amb el repte de jo llegir mès.. i tù??? uffff aquí no hi hàn parules.
petonàs del gran!!!!
Mercè

Anna Maria Villalonga ha dit...

No us heu de treure el barret ni res. Quan una cosa es fa tant de gust, no té gaire mèrit. El mèrit és fer allò que costa, allò que no ens agrada.
Amb tot, sí que us recomano, dins de les possibilitats de cadascú, intentar llegir al màxim.
Ja sabeu que un llibre (juntament amb un animal fidel) són el millor amic.

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

Exceŀlent, Anna M.! Tot i que no em semblen gaires llibres. Hahaha! Vull dir, així tots sols. Tanmateix, si hi afegeixes totes les altres lectures i totes les coses que fas, doncs, sí, és un molt bon nombre de llibres. Jo no arribo a tant, ves. Te’n recordes quan erem molt joves i, sense tantes responsabilitats, ens empassavem quantitats enormes de llibres. No et coneixia, però de segur que et passava a tu també.
Petons, activista literària!

Anònim ha dit...

Senzillament al·lucinant! Deus tenir un pijama de lletres que et permet continuar llegint mentre dorms. Fantàstic. Moltes gràcies per tota la feina que fas i per la divulgació de moltes obres que, de vegades, passen desapercebudes.
Coratge i avant, sempre avant!

Absenta Esclarmonda Aurembiaix
(Fois, Occitània).

Elies ha dit...

Jo també em proposaré llegir més aquest proper any. Salut a tothom!

Yves ha dit...

Ets una crack, no hi ha dubte....
Està bé això de portar un recompte, ni que sigui gràcies al bloc. Com ja saps no tinc memòria i molts cops començo llibres que... poc després m'adono que ja he llegit!

Quan usava molt la biblioteca de la DIBA vaig demanar-lis si ells tenien llistat de totes les sortides que feia jo de llibres, em feia il·lusió... però es veu que per motius de llibertat no la fan, així ningú pot conèixer quin tipus de literatura t'agrada... (¿?)